גישור בענייני משפחה אחרים
יישום שיטת הגישור בענייני משפחה מזוהה עם הליכי גירושין, כדרך לסייע לזוגות להיפרד בשיתוף פעולה ולהימנע מהתדיינות משפטית (גישור לגירושין). בנוסף ישנם נושאים אחרים בתחום המשפחה, בהם מיישמים את שיטת הגישור כדי למנוע או ליישב סכסוכים: ירושה, טיפול בהורים קשישים, יחסי הורה-מתבגר, מריבות גדולות בין קרובי משפחה ועסקים משפחתיים.
גישור להמשך הנישואין, להבדיל מטיפול זוגי, הינו תהליך קצר וממוקד בנושאי הקונפליקטים בין בני-הזוג ומציאת פתרונות מעשיים. גישור בנישואין (marital mediation), כמו גישור בגירושין, מתחיל בזיהוי הנושאים במחלוקת וגילוי הנתונים הרלוונטיים. בדרך כלל הנושאים קשורים לניהול כספים ולרכוש, אך ניתן להסדיר נושאים הנובעים מניהול משק הבית, גידול ילדים או כל נושא שבני-הזוג מעוניינים להסדיר בהסכם.
גישור בסכסוכי ירושה, כתחליף לתביעות משפטיות בין קרובי משפחה, יכול למנוע ניתוקים במערכות יחסים במשפחה המורחבת. הנזקים הנגרמים על- ידי הליכים משפטיים משפיעים על בני משפחה במשך דורות. פניה של קרובי משפחה מסוכסכים למגשר במקום לעורכי-דין, עשויה לפתור חלק מהבעיות בדרכי נועם ולשביעות רצונם של כל הצדדים. כמובן, גם אחרי הגשת תביעה משפטית ניתן לעצור ולפנות להליך הגישור. ניתן להיעזר במגשר בשלב תכנון הירושה על ידי הורים מבוגרים, במיוחד כאשר ישנן סוגיות מורכבות כמו עסק או משק חקלאי.
טיפול בהורים קשישים לעיתים הופך לנושא טעון בין אחים, לגבי סוג הטיפול, מימון ההוצאות או חלוקת הנטל היום-יומי. כמו כן, לעתים קיימת שאלה של אפוטרופסות ושל ניהול כספי ההורים. בכל הנושאים, מגשר יכול לסייע למשפחות למצוא פתרונות בלי לקלקל מערכות יחסים.
גישור בין הורה לבין מתבגר דומה מאוד לטיפול משפחתי, אבל מתנהל בלי ה"סטיגמה" של טיפול ומאפשר למשפחות שלא היו מגיעות למטפלים לפתור סכסוכים בין הורים לבין ילדיהם המתבגרים (בדרך כלל בעיות משמעת המאפיינים את גיל ההתבגרות). המגשר מסייע להם להגיע להבנה ולהסכמה בנושאים השנויים במחלוקת.
גישור במצבי נתק בין קרובי משפחה, גם הוא דומה לטיפול משפחתי במשפחה המורחבת. לעיתים נוצרים ניתוקים עקב עלבונות וכעסים שמצטברים בין הורים לילדים בוגרים, בין הורים לבין כלה או חתן. ניתוקים כאלה פוגעים ביחסים בין קטינים לבין סבים, בין בני-דודים צעירים וגם בין אחים. מגשר יכול לסייע בעיבוד האירועים שגרמו לנתק ולעודד תהליך של פיוס וחידוש הקשר.
עסקים משפחתיים. לגישור יש מקום בהקמת שותפויות עסקיות, בסכסוכים המתעוררים במהלך הפעילות של עסק, וכמובן בשלבי פירוק. כאשר השותפים בעסק הינם קרובי משפחה, פי כמה יותר חשוב להפחית את המתחים ולמנוע סכסוכים שעלולים להשליך על המשך מערכות יחסים.